Terlepas entri yang lain? Jom baca entri ini..

Thursday, November 15, 2012

Orang yang senang atau kaya selalu dilayan baik.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


kenapa orang yang senang atau kaya selalu dilayan baik oleh sesetengah pihak?
hmm susah kot nak jawab.

tadi eiqa dan adik beradik pergi membeli dan belah kat mid valley. lepas sampai lah dekat bahagian pakaian (tempat nya adalah..rahsia). masa eiqa tengah tengok-tengok baju kat situ, adalah satu keluarga ni yang berpakaian biasa datang tengok pakaian kat situ. anak dia berkenan la kat satu baju ni.. mak nya pon tanya lah kat pekerja situ.. pekerja perempuan tu layan agak kasar jugak lah.. ingatkan memang perangai dia kasar. time tu eiqa ok lagi lah.. second time pula, ada lah anak dan bapa ni yang kelihatan senang (bila tengok cara berpakaian la).. tanya lah saiz baju kat pekerja perempuan yang sama tadi, pekerja tersebut layan punya lah baik siap dengan suara lemah lembut dan perlahan.. huh.. eiqa yang agak lama kat bahagian tu sebab adik eiqa nie punyalah lama nak cari baju.. bila nampak je pekerja perempuan tu macam tu, agak panas la hati ni.. huhu.. tak patut betul la orang tu layan pelanggan macam tu..

eiqa memang sensitif bila dengar perkara macam ni.. kesian pon ada kat keluarga yang pertama tadi.. tak patut layan orang ikut taraf dan darjat. benda ni selalu terjadi.. ada orang kaya yang suka menindas orang miskin atau memandang serong terhadap mereka.. kenapa ye??..

note: maaf pada siapa yang tersinggung dengan entri ni.. 
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Copyright © 2012 and Designed by Eiqa Azra