Terlepas entri yang lain? Jom baca entri ini..

Tuesday, August 7, 2012

Diri tak cantik? bersyukur lah dengan apa yang ada.

...Assalamualaikum..


hye korang! mcm mana ngan puasa? puasa penuh tak?
ok lagi sekali gambar diatas tak de kena mengena dengan entri..
entri eiqa ni berdasarkan daripada pengalaman eiqa sendiri selama menjalani kehidupan harian.. 
ceh.. ayat nak sedap je.. 
korang mesti pernah terfikir yang diri korang tak cantik kan?
yang dah cantik pon berusaha nak jadi lebih cantik.. tol tak?
sebenarnya kan bila korang cakap yang korang tak cantik, secara automatik menandakan bahawa korang ni tak bersyukur diatas pemberian daripada Nya.. *sebenarnya semua orang dah tau la.

berdasarkan daripada pengalaman eiqa, orang yang dalam kategori comel dan cantik ni, personaliti dorang yakin untuk berhadapan dengan orang ramai dan lebih yakin untuk mengambil gambar sendiri dan post di laman sosial walaupon dengan posing yang sama cuma berlainan baju je.. *ish..mengumpat je keje aku..
kalau bagi orang yang kurang comel dan cantik, dorang lebih suka letak gambar orang lain daripada gambar sendiri di laman sosial..kadang-kadang bila kawan ajak ambik gambar, dorang akan menolak.. 
*tapi aku je tak sedar diri pantang orang ajak ambil gambar..  sebenarnya tindakan tidak mendedahkan gambar di laman sosial lagi bagus daripada upload berpuluh-puluh gambar diri sendiri..

korang dengar tak sekarang nie kecoh ada FB dia ambik semua gambar-gambar perempuan yang cantik-cantik dan cun-cun lalu di edit menjadi gambar lucah.. eiqa lupa nak ambil link FB tu.. 
sebab tadi baru terbaca kat 1 blog nie.
tak salah jadi cantik dan tak salah dijadikan kurang cantik.. masing-masing ada kelebihan dan kekurangan.. cuba korang perhatikan sekeliling..kalau terlampau cantik, mesti semua orang akan perhatikan kita. tak rimas ke kalau macam ni? mesti kita akan rasa tak selamat lebih-lebih lagi dikalangan lelaki yang tak betul.

ok la.. sampai sini je eiqa membebel.. macam ada orang nak baca je entri aku nie..last but not least, selalu lah puji diri sendiri *selalu je aku buat..hahaha maksudnya bersyukur dengan apa yang ada.. sekian, terima kasih.. ceh.. macam bagi ucapan kat majlis-majlis yang besar je..
note: time membebel nie fikiran tengah bercelaru. kalau ada salah silap, tolong tegur ye.. jika ada sesiapa yang terasa, eiqa minta maaf. entri nie tak ada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Copyright © 2012 and Designed by Eiqa Azra