Terlepas entri yang lain? Jom baca entri ini..

Tuesday, January 1, 2013

Kerja mengutip KERANG!!! ( first time )

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hari Ahad lepas, 30.12.12 eiqa dan family bercuti ke rumah Baby Asyura di Lekir, Perak. kalau tak silap eiqa dekat Teluk Intan ye?? ntahlah lupa lupa nak tanya.. hehe. atuk dia bawa kitorang pergi kutip kerang kat tengah laut yang sedang surut.. sangat best!! walaupon tengah panas dan muka eiqa bertambah gelap, tapi pengalaman macam ni jarang orang dapat tau.. yela sesetengah orang tak suka benda macam ni sebab dorang kata takut gelap (hitam) lebih-lebih lagi perempuan yang jaga kulit.. huhu. Korang tau tak, nak kutip kerang sangat senang!! Family eiqa kutip banyak kerang sampai kan 3 baldi penuh..

 gambar kat atas ni gambar mak ayah eiqa dan aina natasya.. yang budak kecik belakang tu la Baby Asyura. hehe. dia pon pandai cari kerang tau.. nasib baik budak kecik macam dia tak geli main lumpur.. hehe.. gambar eiqa takde dalam ni sebab eiqa yang ambik gambar. aduh banyak pula membebel.. eiqa letak gambar je lah...

ni la baby asyura... budak ni pandai cari kerang tau.

nie masa mula-mula datang.. kat hujung sana tu ramai yang cari kerang..

baby asyura dan mak eiqa.

ni ayah eiqa..

nie kerang masa mula2 cari..

ni la kitorang.. adik eiqa, asraf dah jalan ke gigi air kat sana nun..


mak eiqa tekun mencari.. masa ni eiqa tgh kutip kat tempat lain.


pemandangan dari tebing pantai.


tadaaaa!!! ini lah hasilnya! penuhkan! ada lagi 2 baldi tau.. sangat banyak!!


pengalaman ni sangat best!! kalau boleh eiqa nak pergi lagi! muka gelap ketepikan..haha.
eiqa harap dapat datang lagi dan makan kerang fresh!!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Copyright © 2012 and Designed by Eiqa Azra