Terlepas entri yang lain? Jom baca entri ini..

Tuesday, November 22, 2011

Tidak tahu cara create account HeartBeat?? Ini caranya..

assalamualaikum korang!!
korang dah ada heartbeat??
yg mcm eiqa nie...











kalo korang nk join,
korang klik kat bawah nie ok..

KLIK SINI

so korang tau tak nak buat macam mana?
ikut step eiqa dibawah ye..

1. bler korang dh klik yg kat atas tu, korang klik kat anak panah yang eiqa tunjukkan tu.









2. lepas tu korang klik kat create account.




3. lepas 2 korang isi la maklumat diri korang..




4. Tapi jangan lupa tick pada 'i agree' tu dan submit ye..hehe




5. bila korang dah habis semua, korang cuba sign in dan klik pada 'My HB!'




6. kalo dah berjaya, korang cari kod untuk letak dalam blog. klik 'get a code'..




7. lepas tu, akan keluar ayat macam dibawah ni.
korang pilih la mana satu yang korang nak letak.




8. kalo eiqa, eiqa akan pilih square..
macam kat bawah nie.




9. lepas dah ambik kod td, korang tempek kat kat mana korang nak..
dashboard > design > page element > add a gadget > HTML javasricpt.. dan save.
ia akan jd seperti eiqa punya..( kalo korang pilih square)



siap sudah.. so selamat mencuba..
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Copyright © 2012 and Designed by Eiqa Azra