Terlepas entri yang lain? Jom baca entri ini..

Saturday, December 10, 2011

Tutorial follow guna email..

hye!!!
tuto nie agak mudah sbb ramai yang dah tahu..
tapi eiqa nak ajar bagi sapa-sapa yang tak tahu..
ada adik-adik comel yg tanya eiqa..
maaf ye eiqa lmbt buat tuto nie.. :face64:

selalu nye, follow guna email nie kita guna bila kita dah follow blogger lain
lebih dari 300 orang..

so, jom kita mulakan..




STEP 1

korang g la kat blog sapa-sapa yang ada gadget follower nie..
pastu klik 'Join this site'..



















STEP 2

bila dah tekan, akan keluar gmbr mcm kat bawah nie..
korang klik la korang nk follow guna google, twitter, atau yahoo..













STEP 3

kalo email korang yahoo, ia akan keluar mcm kat bawah nie..




















STEP 4

kalo korang dah isi yahoo ID dan password,
maksudnye korang dah boleh follow blogger lain..
so tekan la 'follow this blog'...











STEP 5

bila dah selesai, korang tekan la 'done'...










so dah selesai!! :face57:

note: untuk follow menggunakan google dan twitter lebih kurang sama je..
bila korang dah klik korang pandai-pandai la ikut.. :face15:
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Copyright © 2012 and Designed by Eiqa Azra